WordPress er verdens mest udbredte CMS, det er nemt at bruge, gratis og der er mange temaer og plugins der kan hjælpe med at skabe en professionel hjemmeside. Bagsiden af medaljen er så at når man er verdens mest udbredte CMS så er man også et yndet mål for malware og hackere.

Hvad er malware?

Hold malwaren ude fra din hjemmeside med løbende vedligehold og opdateringer.

Hold malwaren ude fra din hjemmeside med løbende vedligehold og opdateringer.

Malwaren er et lille usynligt program der bliver uploadet ind i din WordPress hjemmeside. Formålet er at overtage din hjemmeside uden at du opdager det og så bruge den til at fx. sende tusindvis af spam mails. Når dette sker så vælger mange webhoteller at lukke din hjemmeside ned.

Webhotellet har en avanceret malware og virusscanner som så viser hvilke filer på din hjemmeside som er inficeret med malware. Det er på dette tidspunkt du, som hjemmesideejer, typisk får besked fra dit webhotel (fx. one.com eller unoeuro.com) om at de midlertidigt har lukket din hjemmeside. Det er på dette tidspunkt at du skal tage fat i os, så vi kan hjælpe dig med at få din hjemmeside åbnet igen (klik her for at bestille denne service).

Hvordan kan man undgå malware?

Det er svært at undgå malware, da de forskellige typer hele tiden udvikler sig og der kommer nye versioner. Når der kommer en ny virus eller malware til WordPress, så reagerer WordPress ved at lave en ny version som har lukket det specifikke sikkerhedshul. Dette sker hele tiden.

Ikke nok med at der er hackere som prøver at finde huller i WordPress, så består WordPress også af plugins og temaer. Der kan også være sikkerhedshul i disse elementer. Det betyder at hvis du installerer en masse plugins som måske ikke er i den bedste kvalitet, så laver dette også et hul i WordPress – og siden plugins også har rettighed til at køre indenfor WordPress, så kan en ondsindet hacker nemt installere malware gennem et hullet plugin. Det samme gør sig gældende for temaer.

Den bedste måde at undgå malware på er ved, altid at holde sin WordPress opdateret, holde sine plugins opdaterede og holde sit tema opdateret. Hertil skal man så jænvligt scanne for virus og malware på sin wordpress installation og samtidig sikre sig at man har en god backup klar, hvis uheldet skulle være ude.

Dette er et stort arbejde – og det er blandt andet derfor vi tilbyder en service til at gøre dette løbende, således din hjemmeside er sikret mod angreb.