Sidder du i den uheldige situation at din WordPress installation er blevet hacket og din firmahjemmeside nu er nede? Der er håb, din side kan måske stadig reddes, læs mere her og se hvad du kan gøre.

Har man en firmahjemmeside, der er lavet i WordPress så har du faktisk en hjemmeside som høre til blandt de hjemmesider, som oftest bliver angrebet af ondsindede hackere og inficeret med malware.

Det er ikke personligt, det har ikke noget med dig at gøre, det har noget med WordPress at gøre. Det er ikke fordi hackerne er ude efter dig eller dit firma, det ved sikkert ikke engang at du eksisterer. De er bare ude efter kontrollen over en hjemmeside, så de kan lave nye links tilbage til deres egne hjemmesider og så på den måde få flere kunder og komme højere op i Googles søgeresultater.

Når skaden er sket

Hvis du bruger en af de store hosts som fx.unoeuro.com eller one.com så har du sikkert fået en email hvor de skriver at de har lukket din side midlertidig, da den var inficeret med malware. Ordlyden på disse emails varierer, men fælles for dem alle er at din udbyder har lukket din side ned fordi den er blevet hacket og nu sikkert sender tusindvis af emails eller bliver fyldt op med links til alle mulige steder på nettet. Inden din side kan komme online igen skal du få din hjemmeside rettet og så tage kontakt til din hostingleverandør igen og bede dem om at åbne adgangen igen.

Der er dog en enkelt ting du selv kan gøre, hvis du har modet på det:

  1. Bed din hosting leverandør om at genskabe backup fra ca. en uge tilbage. Grunden til at du ikke skal tage den backup fra dagen før, var at den sikkert også var inficeret med malware. Prøv at se om din

Nogle gange er dette nok, og herefter er det første du skal gøre at logge ind og fikse de huller som var skyld i at din side blev hacket i første omgang, det kan blandt andet være:

  • Opdater ALT til nyeste version, WordPress, Plugins og temaer
  • Skift brugernavn og adgangskode på administratoren
  • Installere sikkerhedsplugins (Wordfence og Sucuri kan anbefales)
    • Når de er installeret skal de konfigureres og de skal scanne og reparere malware

Skal du have professionel hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du skal have professionel hjælp til din WordPress hjemmeside. Vi har lang erfaring i at redde og genetablere hjemmesider. Du kan læse mere om vores service til at redde hackede hjemmesider her, og så anbefaler vi at du tegner et abonnement hos os, så vi kan holde din hjemmeside sikker.