I denne artikel vil vi gennemgå 5 af de mest brugte plugins til ens hjemmeside. Det er en blanding af forskellige plugins som man med stor fordel kan bruge på sin hjemmeside.

Da WordPress er en platform som bygger meget af dens logik på at der skal et plugin til at lave en masse af den grundlæggende funktionalitet på en side, er det svært at tage kun 5 plugins ud fra siden.

De plugins vi har nævnt her er nogle af dem vi selv ser og installerer på vores egne WordPress sider. Det, der er fælles for dem er at det er svært at forestille sig en WordPress side uden disse plugins. Det være sig en almindlig hjemmeside eller en blog, hvor man skriver om lidt af hvert.

#1: Yoast SEO

Vi har tidligere skrevet omkring dette plugin i vores sektion omkring hvordan du laver SEO til din hjemmeside. Dette er et af de mest u-undværlige plugins der er til WordPress. Det er et must for alle installationer af WordPress.

Det er egentligt ret enkelt at bruge det. Formålet med dette plugin er at give mulighed for at styre sidens titel og meta beskrivelse uafhængigt af siden. Dette giver dig en rigtig god mulighed for at lave nogle gode og “klikbare” overskrifter til søgemaskinerne.

Link: Yoast SEO

#2: Sucuri Security

Dette plugin er desværre en nødvendighed i WordPress. WordPress er verdens mest populære CMS og det kommer med en pris. Det betyder at der er mange som er ude efter at forsøge at bryde ind på din hjemmeside og udnytte den. Dette sker desværre hver dag, hvis du har en WordPress hjemmeside, så er der en god sandsynlighed for at din hjemmeside allerede forsøges at blivet hacket – sikkert uden du ved det.

Meget af vores arbejder her hos WordPresssupporter.dk går med at hjælpe med at sætte dette plugin op og, desværre alt for ofte, hjælper vi med at rense en hjemmeside for virus.

Dette plugin kan varmt anbefales, samtidig kan man også vælge at installere plugin’et “Wordfence”.

Link: Sucuri Security

#3: W3 Total Cache

Vi ser desværre mange gange at WordPress hjemmesider begynder at køre langsomt. Dette sker over tid med hjemmesider, efterhånden som man får fyldt flere plugins på siden, samt får skrevet kommentarer og lavet mange indlæg. Det kan i sjældne tilfælde være din webhotel udbyder eller andre ting på din hjemmeside som sløver den.

En hurtig hjemmeside er ikke kun godt for dine besøgende, det er også noget som specielt Googles søgemaskine sætter pris på.

Dette plugin opsætter caching, så første gang siden indlæses gemmes der en “kopi” af siden på webhotellet, denne kopi er så herefter super hurtig at servere til de næste der kommer og besøger siden. Der er mærkbar forskel på dette og det er noget som virkelig kan gavne dine besøgende. En god hjemmeside loader på under 2 sekunder og det er ikke unormalt at være helt nede under 1 sekund i load tid.

Det kan dette plugin hjælpe dig med. Bemærk også at det kan være meget teknisk at sætte det op. Her hos WordPresssupporter.dk kan vi hjælpe med netop dette.

Link: W3 Total Cache

#4: Akismet (anti spam)

Der kan måske være delte meninger om dette i virkeligheden er så stort et must. Det er et godt plugin til dig som har en hjemmeside, hvor man kan kommentere på dine sider eller dine indlæg.

Formålet med dette plugin er at sortere de kommentarer der kommer på din side, således du ikke skal tage stilling til så mange spam indlæg på din hjemmeside. Alle som har en blog eller har kommentarer på sin hjemmeside ved hvor lang tid man kan bruge på at sidde og sortere ud i sine falske blogindlæg fra hele verden. Halvdelen er på russisk og giver ikke mening.

Akismet pluginnet er lavet af de samme som har bygget WordPress og det er et “intelligent” plugin. Det vil sige at det lærer fra alle som har det installeret og kan så bedre genkende falske indlæg. Dette er et godt koncept, da det betyder at man altid får værdi af hele fællesskabet og deler de erfaringer som skabes.

Link: Akismet

#5: Redirection / Broken Link Checker

Femte pladsen er delt mellem to af vores yndlings plugins. Det er to plugins vi selv installerer ofte og som giver en stor værdi til en WordPress hjemmeside.

Fælles for dem begge er at de ofte installeres på en WordPress hjemmeside, når den har nogle år på bagen. Formålet med “Broken Link Checker” er at scanne hele din hjemmeside og se om der er nogle links som linker ud til ingenting. Det sker nogle gange, når den side du selv har linket til skifter adresse eller slettes.

Det er aldrig godt at have døde link på denne måde, det er irriterende for brugerne at de ikke kan få det fulde udbytte af dine artikler eller blogindlæg ved at læse destinationssiderne.

Det andet plugin er specielt godt, hvis man skifter hjemmeside. Eller man har været igennem en omstrukturering af sit indhold.

“Redirection” pluginnet holder styr på hvis der kommer nogle besøgende ind på din hjemmeside og får den frygtede “siden kan ikke findes” (også kendet som 404 siden).

Dette sker når du fx. flytter en side, giver den et nyt navn eller helt skifter hjemmeside. Det man skal huske i disse tilfælde er at der kan være en masse hjemmesider ude på nettet som allerede linker til din hjemmeside. De besøgende på de andre sider, som klikker på et link til din side skal gerne se noget og ikke få en fejlbesked.

Dette plugin holder styr på dette og du kan nemt efterfølgende pege de fejlede sider ind på de korrekte sider.

Link: Broken Link Checker

Link: Redirection

Hvilke plugins kan du ikke leve uden?

Vi er nysgerrige efter at høre, hvilke plugins du ikke kan leve uden, hvilke plugins der giver dig mere “ro i maven”, eller hvilke plugins du bare synes er smarte og giver en god hjemmeside. Udfyld kommentarfelter herunder – og hvis du har et link til din egen hjemmeside, så vi kan se pluginnet i brug, må du også meget gerne skrive det herunder. (P.S. husk også at del dette indlæg med dine venner).